Veerle Ernalsteen

Workshop Volksverhalen vertellen.


VOLZET!

Erfgoedcellen Dendermonde en Denderland stellen voor: een reeks van zes workshops vertellen én twee vertelavonden met verhalen uit het rijke lokale repertoire. Zo komen dit orale erfgoed helemaal tot leven. Met couleur locale en door Denderlandse vertellers.

Voor iedereen die wil leren verhalen vertellen. Voorkennis of ervaring is niet nodig, wel een goeie portie enthousiasme. Van 19u00 tot 22u00. Inschrijven en info: info@egclandvandendermonde.be of 052 25 03 40.

Vliegtapijt hoog,  vliegtapijt laag! Vlieg, snel en Traag!

Met 'de vliegtapijt' de wereld rond (of toch een stukje ervan). Samen suizen we naar verschillende plaatsen op onze wereldbol: naar het dorp van mijn grootmoeder, naar Iran, Rusland, West-Afrika of Amerika. Daar hoor je telkens een verhaal van die plek. Maar ouders, wees gerust, we zijn zeker op tijd terug thuis voor het eten. Interactief en met veel plezier en fantasie verteld. Voor jonge kinderen vanaf vier jaar. Dit najaar in  de  Waaslandse bibs.

Niet verder vertellen!


De vertellers van TCT brengen verhalen vol geheimen voor kinderen. Het wordt spannend en geheimzinnig natuurlijk, maar ook soms komisch en misschien af en toe ook een beetje treurig. 


Waar en wanneer? Zie http://www.oost-vlaanderen.be/public/cultuur_vrijetijd/cultuur/bibliotheken/Regiovertelsessies/index.cfm

VEERLE ERNALSTEEN


Veerle vertelt al 17 jaar sprookjes en volksverhalen uit de Vlaamse sprookjesschat, maar evengoed uit de 1001-nacht traditie of Afrikaanse overlevering,... Voor kinderen met humor, ritme en pit en voor volwassenen met een wat meer sensuele inslag.


Veerle geeft ook workshops 'Vertellen' aan uiteenlopend publiek en is sinds 2014 ook actief als vertelcoach voor docenten en cursisten NT2.