Hilde Rogge

Vertel! Volksverhalen en sproken uit Oost-Vlaanderen!


De vertellers van TcollectiefvertelT nemen je gedurende een uurtje mee op tocht langs Oost-Vlaamse vertelsels. De rijke Oost-Vlaamse verhalenschat kent ontelbare sagen, legenden en volksvertellingen. Misschien worden er ook wel avontuurlijke of geheimzinnige historietjes van juist om het hoekje verteld. Het wordt spannend en geheimzinnig, maar ook soms komisch en misschien een beetje treurig...


http://www.oost-vlaanderen.be/public/cultuur_vrijetijd/cultuur/bibliotheken/Regiovertelsessies/index.cfm

Kwade reuk Hilde Rogge en Rein  De Vos.

Vanuit een grenzeloze goesting, uit groot respect voor Roald Dahl en speciaal voor zijn honderdste verjaardag, vertellen Hilde en Rein uit de dagboeken van Oom Oswald: een onbeschaamd vermakelijke vertelling van exuberantie en pittige intrige.

Broer & Zus & ChampignonsoepEen muzikale vertelling gebaseerd op een oeroud sprookje van Grimm. Over een broer en een zus die op zoek gaan naar een betere thuis. Over malheur en mazzel. Over een geluk bij een ongeluk. En over champignonsoep. Een vertelling vol vertedering, spanning en humor. Hilde Rogge speelt met woorden en Rein De Vos vertelt met klanken. Voor kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders.

Hilde Rogge is een vertelster pur sang.

Met een grote naturel en vol begeestering kruipt ze in de huid van personages.

Ze speelt met taal en beelden, houdt van verhalen die de tijd kunnen verliezen en herschildert ze in de hoofden van het publiek.


Vanuit haar eigen zoektocht en ervaring als leerkracht en vertelster begeleidt ze ook workshops voor scholen, bibliotheken, studenten lerarenopleiding, NT2 , ...


Meer weten:

Tel.: 049549 79 25

hilde.rogge@outlook.com

www.hilderogge.be